ZOO Olomouc buduje safari Austrálie a Arktida

ZOO Olomouc buduje safari Austrálie a Arktida
Foto ZOO Olomouc
Další fotky: 
ZOO Olomouc buduje safari Austrálie a Arktida

V Zoo Olomouc  se dokončují práce na výstavbě posledních dvou etap safari. V létě by se jimi mohli v safari vláčku projet první návštěvníci. Rovněž vrcholí činnosti související s regulací povrchových vod a zřízením dvou nových gastroprovozoven.

„Návštěvníci se často ptají, na čem v areálu pracujeme. Snažíme se, aby se práce co nejvíce vyhýbaly obchůzkové trase a zůstaly otevřené veškeré pavilony i výběhy. V některých případech se jedná i o nutnost, bez níž by se zahrada nemohla dál rozvíjet. V havarijním stavu jsou i inženýrské sítě, jejichž výstavba bude navazovat. Děkujeme návštěvníkům za jejich shovívavost. Věříme, že nás pochopí a zvířata jim vše vynahradí. Ostatně, budujeme vše pro ně,“ upřesňuje ředitel Zoo Olomouc Radomír Habáň.

Myšlenka zoogeografických zón, v nichž se budou setkávat zvířata, která by se takto pospolu potkala i ve volné přírodě, vznikla již v minulosti. Na již dokončené etapy safari naváží poslední dvě-safari Austrálie a Arktida. Práce probíhaly mimo obchůzkovou trasu. 

Regulace povrchových vod spočívá v úpravě vodních ploch v areálu zoo, vytvoření rezervoáru vody pro účely provozu zahrady, současně má vést ke zpomalení odtoku vody při přívalových deštích, jelikož v důsledku nutného kácení stromů již nedochází k přirozenému zpomalení. Rezervoár představuje 6 podzemních nádrží. Většinová část prací byla situována do mimosezónního období, nyní se pracuje převážně mimo obchůzkovou trasu. 

Gastroprovozovny zoo byla potřeba kapacitně posílit, aby více uspokojovaly zájem a komfort návštěvníků. Vznikly tak dvě nové provozovny GRIL U LVŮ a KAVÁRNA U KOZIČEK. Práce probíhají mimo obchůzkovou trasu. (red)

Poslat nový komentář