Jan Železný odstartoval Čokoládovou tretru

Jan Železný odstartoval Čokoládovou tretru
ilustrační foto
Další fotky: 
Jan Železný odstartoval Čokoládovou tretru

Na Základní škole Jana Železného na sídlišti Svobody v Prostějově ožil v úterý 24. dubna sportovní areál nebývale čilým ruchem. Malí atleti soupeřili o nic míň a nic víc než o účast na Zlaté tretře Ostrava, jejíž nedílnou součástí jsou i závody školáků.

Prostějovské klání v rámci Čokoládové tretry odstartoval sám patron základní školy Jan Železný. Při slavnostním zahájení připomněl dětem, že sport je to nejlepší vyplnění volného času. Světového šampióna v hodu oštěpem, trojnásobného olympijského vítěze a dnes úspěšného trenéra pak obstoupily zástupy školáků, kteří si trpělivě vystály frontu na cenný autogram.

Hlavním bodem sportovního dne však byly soutěže dětí v několika kategoriích. Závodily v netradičních sportovních disciplínách, ale nejdůležitějším kláním byly běžecké závody.

„Soutěž Čokoládová tretra se už stala nedílnou součástí největších atletických závodů u nás. Předkola se konají v různých městech na Moravě stejně jako tady v Prostějově a jsou jakousi kvalifikací na finálové závody, které pořádáme v rámci Zlaté tretry přímo v Ostravě. Vítězové se utkají v předprogramu před oficiálním zahájením, čeká je setkání s Usainem Boltem a získají vstupenky i na atletický mítink,“ informoval manažer spolupořádající TK Plus Prostějov Tomáš Cibulec. Patronát nad Čokoládovou tretrou převzal sám ředitel Zlaté tretry Jan Železný.

Cílem projektu je propagovat nejen běh a atletiku jako sport, ale pohyb dětí vůbec. A právě mezi těmi nejmenšími může přeskočit jiskřička, která zapálí malého nadšence na celý život a kdo ví, jednou třeba stane na stupni vítězů při Zlaté tretře v Ostravě.     (jap) 

Poslat nový komentář