Jedenáct let od teroristických útoků na dvojčata

Jedenáct let od teroristických útoků na dvojčata
ilustrační foto

Děsivé datum 11. září 2001 se vrylo do paměti a dnes je to právě 11 let od série koordinovaných teroristických útoků militantní islámskou organizací al-Kajdá.

Ve Spojených státech před jedenácti lety tato organizace unesla čtyři dopravní letadla letících na komerčních linkách společnosti American Airlines a United Airlines. Dvě z nich, American Airlines č. 11, United Airlines č. 175, narazila do věží Světového obchodního centra v New Yorku, zabila všechny na palubě

a další lidi uvnitř budov. Obě zasažené budovy se do dvou hodin zhroutily, zničily blízké budovy a další poškodily. Třetí letadlo, American Airlines č. 77, narazilo do Pentagonu, sídla Ministerstva obrany USA v hlavním městě USA, Washingtonu, D.C. Čtvrté letadlo, United Airlines č. 93 se zřítilo v neobývané oblasti v Pensylvánii po souboji mezi teroristy a pasažéry o ovládnutí letadla. Letadlo letělo na Washington, D.C. a spekuluje se, že mělo za cíl zasáhnout Bílý dům a nebo americký Kapitol.

Při útocích zemřelo celkem 2 996 lidí včetně 19 únosců. Obětmi byli převážně civilisté, pocházející celkem z 90 zemí. V reakci na útoky vyhlásily Spojené státy Válku s terorismem, provedly invazi do Afghánistánu a svrhly hnutí Taliban, které poskytovalo zázemí teroristům z al-Kájdy.

První opravenou budovou Světového obchodního centra se stala v roce 2006 budova číslo 7. Budova číslo 1. (Věž svobody) má být dokončena v roce 2013

 a celková rekonstrukce by měla skončit o rok později.

Podle magie čísel je příliš jedniček v datu téměř nevhodné na cokoliv. Číslo jedenáct tíhne k výstřednostem všeho druhu a jedenáctka je podle numerologie číslem, ve kterém je ukryto nebezpečno pramenící z touhy po moci. Paradoxne číslo jedna je číslo vítězů a vyjadřuje prapůvod všech věcí.

(red)

 

Poslat nový komentář