Vítězí Županič. Prošli jsme weby kandidátů do Senátu

Vítězí Županič. Prošli jsme weby kandidátů do Senátu
ilustrační foto

Do senátních voleb zbývá přesně jeden měsíc. Prošli jsme proto weby senátních kandidátů. Zajímalo nás, co nabízí svým voličům? Jak se prezentují? Ale i jak jsou weby graficky a technicky vydařené? A co jsme zjistili?

S volebním webem se jednoznačně nejlépe popasovala nová tvář letošních voleb herec a bývalý ředitel divadla Ladislav Županič. Na jeho webu najdete zdaleka nejvíce informací. Komplexně zpracovaným volebním programem počínaje, přes novinové články a hezky zpracované podporovatele až po praktické informace o senátních volbách. To vše navíc představeno v moderním a vkusném designu. Takhle nějak by senátní weby měly vypadat.

Zostatních kandidátů se mu blíží jen web politického matadora Pavla Horáka zKDU-ČSL. Jeho internetová prezentace představuje ukázku poctivé programátorské práce. Sice ničím nepřekvapí, ale ani nezklame. Podobně je na tom i Aleš Nevrla zTOP. Jeho web je sice jen upravenou centrální šablonou. Nevýrazná šedá také moc nepomáhá pozitivnímu vnímání kandidáta. Na druhou stranu je web přehledný. Očekávali bychom však na něm i volební program. Ten ale v případě pana Nevrly zcela chybí.

Poražení – Sekaninová a Šlambor

Velkým zklamáním je web současné senátorky Boženy Sekaninové. Grafickým a technickým zpracováním se zasekl někde ve druhé polovině 90. let. Informace jsou na něm navíc prezentovány velmi nepřehledně. Vzhledem k tomu, že jako jediná z kandidátů si může svůj web zaplatit ze senátorských náhrad, je podobné zjištění smutné. U senátorky, která obhajuje mandát bychom čekali více.

Od posledního místa zachránil Sekaninovou komunista Jaroslav Šlambor. Jeho internetová prezentace je doslova katastrofa. Žádný web totiž nemá. Volič tak může nalézt jen stručnou vizitku na centrální stránce komunistické strany, která hlásá vágní hesla, jako: „zahájím diskusi na téma revitalizace učňovského školství.“ Tímhle voliče osloví jen stěží.

Žebříček webů kandidátů do Senátů

  1. 9/10 Ladislav Županič – Jednoznačný vítěz

+ moderní a svěží vzhled

+ komplexně zpracovaný volební program

+ velký počet podporovatelů

+ propojení se sociálními sítěmi

+ jako jediný obsahuje mapu volebního obvodu- chybí fotogalerie

www.zupanic.cz

  1. 7/10 Pavel Horák – Neurazí ani nepřekvapí

+ poctivě odvedená práce

+ příjemně řešená fotogalerie

- místy méně přehledný- příliš nahuštěné texty- chybí propojení se sociálními sítěmiwww.pavelhorak.cz

  1. 4/10 Aleš Nevrla – Šeď průměru

+ přehledný

- chybí volební program

- pouze přejatá centrální šablona strany

www.ales-nevrla.cz

  1. 3/10 Božena Sekaninová – Velké zklamání

- graficky zaseklé ve druhé polovině 90. let- nepřehledný- technicky nezvládnutýwww.ales-nevrla.cz

  1. 0/10 Jaroslav Šlambor – Katastrofa

- vlastní web zcela chybí!- pouze několik vágních výkřiků na centrálním webu stranywww. kscm.cz/volby-a-akce/poslanecka-snemovna-pcr6/kandidatni-listiny-do-ps-pcr-2010/olomoucky-kraj/jaroslav-slambor

(red)

 

Komentáře

Pan Županič teda u mě ztratil tím za koho kandiduje. Rozhodl se obléknout župan ODS a skočit po hlavě do politiky. Navíc v článku výraz "svěží vzhled" mě vážně pobavil :D kolik mu asi strčili pod župan aby kandidoval za tuhle svoloď? No řekněte žán? Jak to bylo? :-))

Pan Županič teda u mě ztratil tím za koho kandiduje. Rozhodl se obléknout župan ODS a skočit po hlavě do politiky. Navíc v článku výraz "svěží vzhled" mě vážně pobavil :D kolik mu asi strčili pod župan aby kandidoval za tuhle svoloď? No řekněte žán? Jak to bylo? :-))

Poslat nový komentář