Zastupitelé zvolili nového člena rady města, je jím Bedřich Grulich

Zastupitelé zvolili nového člena rady města, je jím Bedřich Grulich
ilustrační foto

Nového člena rady města zvolili na svém dnešním zasedání prostějovští zastupitelé. Stal se jím Bedřich Grulich z ČSSD, který tak ve funkci nahradil svého bývalého stranického kolegu Jaroslava Faltýnka. 

Jaroslav Faltýnek, který se stal již v srpnu místopředsedou politického hnutí podnikatele Andreje Babiše ANO 2011, rezignoval včera na funkci radního. Jako zastupitel se však schůzek města bude účastnit dál. V Radě města jej tedy nahradí Bedřich Grulich z ČSSD, kterého včera jako jediného kandidáta na tento post zvolili prostějovští zastupitelé 25 hlasy, tři ze zastupitelů se zdrželi hlasování.

"Dovolte mi, abych vám poděkoval za vaši podporu, chtěl bych být platným členem této rady. Myslím, že jeden pragmatik střídá druhého a v návaznosti na to si také myslím, že kontinuita vztahů zůstane zachována," řekl kolegům po svém zvlení Grulich. Také Faltýnek se přihlásil o slovo. "Přeji Bedřichovi hodně štěstí a děkuji kolegům za dlouhá léta spolupráce," uzavřel své působení v Radě.

Nový člen Rady města Bedřich Grulich se narodil 31. ledna 1964 v Boskovicích a vystudoval fakultu  strojní a elektro Vysoké školy báňské v Ostravě. V únoru 2010 se stal členem sociální demokracie a v říjnu téhož roku pak členem zastupitelstva. „Od roku 2010 také pracuje jako předseda Komise životního prostředí, je členem komise Koncepce a rozvoje města," doplnila mluvčí prostějovské radnice Jana Gáborová.(bat) 

Poslat nový komentář