Děti mají v nemocnici novou čekárnu

Děti mají v nemocnici novou čekárnu
ilustrační foto

 

Pohádkové proměny se dočkala čekárna dětské ambulance Nemocnice Prostějov, díky 115 tisícům vybraným na březnové benefici se děti v nemocnici opět mohou cítit alespoň o něco lépe. Čekárnu nemocnice slavnostně představila veřejnosti dnes ráno.

 

 

Peníze na proměnu čekárny získal při březnovém benefičním koncertu Nadační Fond Zdeňky Žádníkové. Díky akci se podařilo sehnat celkem 115 tisíc korun. Čekárna je tak mimo jiné vybavena novým nábytkem a vyzdobena interaktivními nástěnnými malbami s herními prvky pro děti. „Spolupráce s Nadací Zdeňky Žádníkové si velmi vážíme. Malby, které nyní zkrášlují čekárnu, jsou potěchou pro oko nejen pro děti, ale také pro jejich rodiče. Útulné prostředí zpříjemňuje našim malým pacientům stresující čekání na vyšetření,“ řekl primář dětského oddělení Nemocnice Prostějov Josef Tenora. 

 

Rekonstrukce, která začala v červenci, trvala s přestávkami dva měsíce. Malíř Libor Škrlík strávil malbou stěn celkem tři týdny, výzdobu sám navrhuje i realizuje a s nadací Zdeňky Žádníkové spolupracuje již dlouhodobě. „Za vším hledej ženu – tak zní jedno z přísloví, v případě nemocnice Prostějov to platí stoprocentně. Na začátku byl mail paní doktorky Jany Hanákové a na konci je ambulance změněná k nepoznání,“ řekla předsedkyně nadačního fondu Zdeňka Žádníková a dodala, že výtvarný styl malíře Libora Škrlíka je nesmírně dynamický a v podstatě divadelní, takže děti, ale i dospělí, jsou v  proměněných prostorách „zabaveni“ na poměrně dlouhou dobu. „Při vstupu do čekárny se všichni začnou usmívat, což je reakce, kterou běžně v nemocnici neočekáváte – a to je cíl a smysl našeho nadačního fondu,“ doplnila Zdeňka Žádníková. (bat) 

 

 

Dětská ambulance prostějovské nemocnice:

V dětské ambulanci prostějovské nemocnice pečují lékaři o děti ve věku od narození do 19 let. Ambulance zajišťuje kromě standardních vyšetření příjem pacientů k hospitalizaci na dětské oddělení, dále konsiliární (poradní) či kontrolní vyšetření. „Na oddělení poskytujeme komplexní akutní i plánovanou péči ve všech odbornostech. V zájmu dobré návaznosti ambulantní a lůžkové péče spolupracuje oddělení úzce se všemi praktickými lékaři pro děti a dorost i s lékaři specializovaných ambulancí,“ informuje vrchní sestra Jitka Voříšková s tím, že personál vždy volí diagnostické postupy i léčbu šetrně, racionálně s ohledem na potřeby dětského pacienta. 

 

Poslat nový komentář