Vánoční výzdoba bude letos bohatší

Vánoční výzdoba bude letos bohatší
ilustrační foto

Vánoční trhy v Prostějově byly v uplynulých letech často předmětem kritiky. Lidé je většinou srovnávali s trhy v Olomouci a tvrdili, že stánky i celá výzdoba jsou „chudobné“. Letos by mohli být spokojeni – strom bude přímo výstavní a dostane víc ozdob, stánky ozdobí girlandy s LED žárovkami a nové bude i osvětlení na sloupech v centru města.

Dvacetimetrový smrk, který se o letošním adventu stane ozdobou náměstí, vyrostl v soukromé zahradě ve Vodní ulici. „Je krásně rostlý, protože vyrůstal jako solitér, osamoceně. K LED rampouchům a světelným řetězům z loňska jsme přikoupili další, aby nasvícení bylo bohatší,“ uvedla náměstkyně primátora Ivana Hemerková s tím, že by chtěla pozvat co nejvíc lidí na slavnostní rozsvícení vánočního stromu. „Začne v pátek 30. listopadu deset minut před 17. hodinou slavnostními fanfárami z balkonu radnice,“ dodala Ivana Hemerková.

Novinkou v centru města budou ozdoby na sloupech veřejného osvětlení. Staré žárovkové řetězy mezi sloupy budou nahrazeny světelným LED závěsem na každém sloupu samostatně. Lepší bude také výzdoba uličky s vánočními stánky, na jejichž střechách bude girlanda z jehličí v kombinaci se světelným LED řetězem.

„Mně se náhodou naše vánoční trhy líbí, i když jsou skromnější. Určitě si nenechám ujít rozsvícení vánočního stromu, loni se mi to moc líbilo,“ řekla nám paní Lída Blahová. „Nebydlím moc daleko, tak chodím na náměstí často.Vánoční dárky na stáncích nesháním, spíš ochutnáváme s manželem vánoční punč,“ smála se.

„Jsem chlap, takže si na nějaké ozdobičky moc nepotrpím. Co se mi ale v Olomouci moc líbí, je ledová procha pro bruslaře. Bývala vždycky na Dolním náměstí, kde se teď pracuje, takže ji letos postavili hned vedle radnice. Kolem je plno stánků a je tam hlavně spousta mladých lidí, hlava na hlavě až do pozdního večera,“ řekl pan Milan. „Možná by stálo za to, oslovit prostějovské firmy a podnikatele. Určitě by nebyl problém u nás něco podobného udělat taky. Škoda, že se to nestihlo už letos, vzhledem k vypuštění drozdovického rybníku tu moc příležitostí k bruslení nebude,“ dodal pan Milan.

(ok)

Poslat nový komentář