Výstava betlémů připomene blížící se Vánoce

Výstava betlémů připomene blížící se Vánoce
ilustrační foto/zdroj: vesele-vanoce.webnode.cz

Kojetín (bat) Že jsou Vánoce za dveřmi připomene už tento pátek v Kojetíně výstava betlémů, kterou tu pořádá místní Sbor dobrovolných hasičů ve spolupráci s MěKS Kojetín.

 

"V galerii VIC Kojetín bude již tento pátek otevřena výstava, která nám připomene příchod adventu, s názvem Betlémy. Tuto výstavu organizuje Sbor dobrovolných hasičů Kojetín ve spolupráci s MěKS Kojetín. Návštěvníci budou mít možnost navštívit tuto výstavu i o víkendech - bude otevřena do 16. prosince," informuje Hana Svačinová z MěKS Kojetín. Zároveň s výstavou betlémů budou zpřístupněny také prodejní výstavy - keramiky Ivany Bělařové, ručně malované hedvábné šátky a šály Jitky Kláskové a prodejní výstava českých hraček.

 

 

Od zítřejšího dne až do 12. prosince bude také probíhat 15. ročník prodejní akce "Vánoční hvězda", kterou pořádá sdružení Šance - sdružení rodičů a přátel hematologicky a onkologicky nemocných dětí a kterou můžete podpořit i v Kojetíně. Výtěžek se sbírky je určen na humanizaci hemato-onkologického oddělení Dětské kliniky ve FN Olomouc, na sociální pomoc rodinám těžce nemocných dětí a na rekondiční pobyty pro děti po léčbě. "Letos už druhým rokem bude probíhat tato sbírka u nás v Kojetíně pod vedením Vladimíry Štáblové. Hvězdy si můžete zakoupit u rozsvícení Vánočního stromečku v pátek 30. listopadu 2012 v budově Vzdělávacího a informačního centra v Kojetíně," doplňuje Svačinová.

 

 

 

Poslat nový komentář