Klienti stacionáře se připravují na Vánoce, přijďte se podívat

Klienti stacionáře se připravují na Vánoce, přijďte se podívat
ilustrační foto

Na vánoční vystoupení už od začátku října pilně nacvičují klienti prostějovského denního stacionáře. V keramické dílně vyrábějí výrobky s vánoční tematikou, pečou perníčky a vánoční cukroví.

"V měsíci prosinci se se svými výrobky a vystoupením předvedou hned několikrát. "Nejdříve to bude už 1. prosince, kdy budou výrobky k vidění na obecním úřadu ve Ptení. Potom 3. prosince klienti vystoupí v rámci akce Žijí mezi námi v kulturním klubu Duha, připravené mají veselé vystoupení s názvem Důležité mezníky od počátku lidstva do současnosti," říká Jana Nenálové z prostějovského stacionáře.

Lidé se také mohou přijít 6. a 7. prosince podívat do budovy nemocnice na Mathonově ulici, kde budou ve vestibulu prezentovat výrobky klientů pracovnice denního stacionáře. Tyto akce pak vyvrcholí 14. prosince, kdy klienti denního stacionáře pořádají vánoční besídku pro rodiče a blízké, která se letos opět uskuteční v Městské knihovně Prostějov.

Denní stacionář sídlí na ulici Pod Kosířem 27, jeho provozovatelem jsou Sociální služby Prostějov, p.o. Stacionář je určen pro dospělé osoby s mentálním postižením. "Našim klientům nabízíme širokou škálu činností, jejichž cílem je aktivní a zajímavé trávení času. K pravidelným aktivitám, ze kterých si klienti vybírají dle svých zájmů, patří mimo jiné návštěvy keramické dílny, rehabilitačního bazénu, výtvarné a pracovně výchovné činnosti v denním stacionáři, kroužek pečení a studené kuchyně, sportovní hry na herní konzoli, návštěvy bowlingového centra, kulturních akcí, divadelních a filmových představení, hvězdárny, městské knihovny, vycházky ve městě a okolí. V létě jezdíme na týdenní relaxační pobyty, navštěvujeme aquapark, celoročně pořádáme jednodenní výlety na zajímavá místa podle přání uživatelů. Kapacita denního stacionáře je 16 klientů, v současné době máme jedno místo volné. Zájemci o službu se mohou přijít do našeho zařízení podívat, provozní doba je od pondělí do pátku od 6.30 do 16.00 hodin," informuje Nenálová.

Poslat nový komentář