Mikuláše na laně stráví děti z dětských domovů už v sobotu

Mikuláše na laně stráví děti z dětských domovů už v sobotu
ilustrační foto/zdroj: epusa.com

Prostějov (bat) Již třetí ročník soutěže v lezení i pro úplné začátečníky s názvem Mikuláš na laně tuto sobotu pořádají organizátoři v tělocvičně prostějovského Gymnázia Jiřího Wolkera. Ve svých lezeckých schopnostech se tu utkají děti z dětských domovů především z Olomouckého kraje.

 

"Letos se třetího ročníku zůčastní celkem 70 dětí z dětských domovů převážně z Olomouckého kraje, přijedou ale i odjinud a tento rok se poprvé účastní i děti z Diagnostického ústavu," informuje za pořádající Dětský domov Plumlov Pavla Kukolová. Na umělé horolezecké stěně v tělocvičně místního gymnázia si děti pod dohledem odborníků z prostějovského horolezeckého oddílu Sportovního klubu vyzkouší své schopnosti. Závod bude rozdělen do 4 kategorií podle pohlaví i věku dětí. "Nejsou potřeba žádné zvláštní dovednosti, vše bude přizpůsobeno dětem a jejich schopnostem. Vybavení jim na místě samozřejmě půjčíme," doplňujě Kukolová.

 

Ani po závodech nepřijdou děti zkrátka, organizátoři si pro ně připravili bohatý program včetně návštěvy Mikuláše s čertem. "Po závodě čeká děti Mikulášská nadílka a závěrečná diskotéka s vystoupeními," přibližuje program Kukolová. Odpolednem pak bude provázet finalista Česko Slovenské SuperStar Tomáš Juřenka. Tak jako každý rok i letos se na organizaci jako její hlavní partner finančně podílí Okrašlovací spolek města Prostějova.

 

Poslat nový komentář