ANKETA Koho budou volit prostějovské osobnosti za prezidenta?

ANKETA Koho budou volit prostějovské osobnosti za prezidenta?
ilustrační foto

Na začátku tohoto týdne jsme oslovili prostějovské osobnosti z řad politiky, kultury i byznysu s otázkou, kohou budou volit v nadcházejících prezidentských volbách. Níže Vám nabízíme seznam došlých odpovědí. A vězte, jsou to odpovědi vskutku pestrobarevné...

Pavel Holík, poslanec Parlamentu České republiky: Ve volbě prezidenta republiky podpořím svým hlasem pana senátora JUDr. Jiřího Dienstbiera.  Podpořím ho proto, že ho znám osobně a domnívám se, že již v minulosti prokázal svou zásadovost, a byl by tudíž dobrým prezidentem České republiky.

Kamil Zápeca, krajský zastupitel: V nadcházejících volbách budu volit pana Přemysla Sobotku, a to proto, že má seriózní vystupování a ve vysoké politice se pohybuje mnoho let, a tudíž má již určitý nadhled. Co je však hlavním jeho plus před ostatními kandidáty je, že není spojován s komunistickou stranou jako jeho největší rivalové. Prezident podle mého názoru reprezentuje naši vlast ve světě a pan Sobotka je pro mne zárukou, že bude hájit zájmy naší země jako předcházející demokraticky zvolení prezidenti.

Miroslav Macek, člen čestného kolegia Okrašlovacího spolku města Prostějova a spolupracovník Prostějovských novinek: Všechny kandidáty na funkci českého prezidenta osobně znám (některé velmi dobře, některé dobře, některé méně), a tak nakonec budu volit po zralé úvaze (nechce se mi volit toho nejméně špatného kandidáta ze všech špatných) následovně: v prvním kole pana Franze (protestní hlas proti favorizovaným kandidátům) a ke druhému kolu nepůjdu, abych snížil legitimitu volby vykuků, kteří postoupí do druhého kola…

Jitka Chalánková, poslankyně Parlamentu České republiky: Budu volit Karla Schwarzenberga. Jednak je to respektovaná osoba v domácí i zahraniční politice, ale také jej osobně znám, a mohu tak posoudit jeho charakterové vlastnosti. Přála bych si, abychom měli prezidenta důstojného a zkušeného, prezidenta schopného hledat a nalézat cestu, ale zároveň pevného ve svých názorech. Prezidenta lidského, moudrého i laskavého. Nemohu proto v tuto chvíli říci jiné jméno než právě Karel Schwarzenberg.

Blanka Kolečkářová, starostka Držovic: Budu volit Karla! Pana ministra znám osobně, jeho věk zahrnuje moudrost a srovnané životní hodnoty. Jako šlechtic byl vychován k pokoře, poctivosti, víře a k vytváření dalších pro další generace. Byl v životě dole i nahoře. Jeho humor má noblesu, životní energie a nadhled nad věcmi  je daleko větší než u mladších kandidátů. Bude to skvělý a jedinečný prezident. A mezi tím nám v zemi vyrostou další osobnosti, které toliko potřebujeme.

Jaromír Schön, ředitel Základní školy a gymnázia města Konice:  V prvním kole budu volit MUDr. Zuzanu Roithovou. Volba je pro mě na prvním místě otázkou důvěry.

Eva Zatloukalová, ředitelka Ekocentra IRIS: Budu volit určitě paní Táňu Fišerovou. Je to silná a charismatická osobnost, zosobňuje pro mě lidský přístup, morální hodnoty a čestnost. Rozhovory s ní jsou nesmírně "čisté" a otevřené, z jejích názorů cítím opravdovost, citlivost, ale přitom také pevnost a zásadovost. Svým životem a konáním mě přesvědčila, že by mohla do politiky vrátit sociální cítění, ohleduplnost vůči slabým, nemocným a postiženým, a samozřejmě také vůči přírodě a životnímu prostředí.

Poslat nový komentář