Miroslav Macek: ODS? Diletantismus v přímém přenosu

Miroslav Macek: ODS? Diletantismus v přímém přenosu
Petr Nečas a Přemysl Sobotka

Co jiného než výsledek prvního kola prezidentských voleb a pohled na chování jeho někdejší strany ODS mohlo být tématem pondělní úvahy Miroslava Macka.

Musím konstatovat, že jsem se hrubě mýlil, když jsem předpokládal duel druhého kola prezidentských voleb ve složení Zeman - Fischer a prohlásil, že ke druhému kolu nepůjdu, abych snížil legitimitu volby vykuků, kteří postoupí do druhého kola. Surfová vlna sociálních sítí a předvolebních debat, nemluvě o náklonnosti části veřejnosti a medií ke „šlechtictví“, kterému projde s úsměvem i to, co by jiného politika stálo spoustu politických bodů, totiž vynesla Karla Schwarzenberga do druhého kola (přiznávám, že jsem tento fenomén nedocenil), ovšem na mém rozhodnutí to změní pramálo. Nedělám si pochopitelně pražádné iluze o Miloši Zemanovi, ale ani o Karlu Schwarzenbergovi (a rozhodně jej nepokládám za nový vítr v české politice, vždyť se stačí jen podívat na jeho minulá slova a činy), a tak rozhodně nebudu na rozdíl od spousty jiných, najednou nekriticky nadšených, po čase zklamán, ať už druhé kolo vynese do úřadu prezidenta jednoho či druhého. Nakonec, přežil jsem v každodenních drobných radostech Háchu, Beneše, Gottwalda, Zápotockého, Novotného, Husáka, Havla a doufám i Klause, takže snad přežiju i dalšího prezidenta: k životu jej totiž vůbec, ale opravdu vůbec nepotřebuji…

Všem, kteří nebudou volit Miloše Zemana, neboť jej (oprávněně) pokládají za manipulátora a lháře: A vy mu věříte, když říká, že Schwarzenberg je pravičák?

Tiskovka ODS s premiérem Nečasem a totálně propadlým prezidentským kandidátem Sobotkou opět potvrdila, že v ODS není nikdo, kdo by byl schopen analyzovat situaci a syntetizovat z ní závěry: čirý diletantismus v přímém přenosu, včetně plandavého svetru primátora Svobody a pomačkané rozhalenky premiéra… A teď se zamyslete: ODS není zrovna v nejlepší situaci. Chtělo by to zabojovat. A kde jsou europoslanci Tošenovský (též kandidát ODS na prezidenta, který prohrál se Sobotkou v primárkách!) a další europoslanci, kde jsou známí poslanci a senátoři v čele s Mirkou Němcovou a novým šéfem poslanců Stanjurou? Kde jsou ministři za ODS se svými návrhy co dál? Jak to, že už dávno nezasedá Výkonná rada ODS? Jak to, že nejsou slyšet zbytky primátorů a starostů ODS? Byl víkend? Tak to zabalte rovnou!

Kam se vytratil bývalý žhavý prezidentský kandidát Jiří Paroubek?

Opsáno z facebooku: Tak si tak pročítám sociální sítě, blogy a podobně, a to by člověk neřekl, kolik vzájemné nenávisti, pohrdání, útoků, vulgarit a urážek vyvolá jedná hloupá prezidentská volba mezi lidmi samotnými. Je něco prohnilého v tomto národě a zdaleko to nebude vinou pouze politiky, jak všichni tvrdí....

Převzato z viditelny-macek.cz, 14. ledna 2013

Poslat nový komentář