Insolvenční správkyně chystá prodej značek OP

Insolvenční správkyně chystá prodej značek OP
ilustrační foto

Insolvenční správkyně Miloslava Horská chystá prodej ochranných známek zkrachovalého OP Prostějov. Požádala proto soud o schválení prodeje u více než dvou desítek jeho ochranných známek včetně klíčové oděvní značky OP Profashion. Ke koupi mají být i dceřiné společnosti William & Delvin a ART ECON – Střední škola Prostějov. Nabízený majetek má Horská v plánu prodat mimo dražbu a jediným kritériem bude výše nabídnuté ceny. Informace vyplývá z insolvenčního rejstříku.

Značku OP Prostějov Profashion a OP Profashion používal podnik doma i v zahraničí k prodeji základní produkce dámské a pánské konfekce a název OP Profashion nesla i jeho prodejní síť.  Znalci hodnotu těchto dvou stěžejních značek Oděvního podniku stanovili na 868 tisíc korun a podle nich mohou být i nadále využity při výrobě oděvů. Obvyklá cena ochranné známky William & Delvin WD The Express Original Jeans, pod níž Oděvní podnik vyráběl a prodával kolekci džínsové módy, podle znalců činí zhruba 600 tisíc korun, protože by podle nich mohla dočasně zůstat v povědomí zákazníků. Ochranná známka pro dámskou módu La Boutique de Claudette bude k prodeji za 215 tisíc korun, cena ostatních značek se podle znalců pohybuje v řádu desítek tisíc korun.

Nového držitele by měl mít i stoprocentní podíl ve společnosti William & Delvin, která nevyvíjela obchodní činnost. Hodnotu tohoto majetku znalci stanovili na 100 tisíc korun, tedy výši základního kapitálu firmy. Zájemci budou moci koupit i stoprocentní podíl ve společnosti ART ECON – Střední škola Prostějov, jejíž hodnota podle znalců činí 1,547 milionu korun. V nabídce bude i stoprocentní podíl v polské dceřiné společnosti OP Profashion, která má však podle expertů nulovou hodnotu.

(zkl)

Poslat nový komentář