Meteorologové varují před ledovkou i zítra

Ilustrační foto
ilustrační foto

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před ledovkou. Výstraha platí pro Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, Královéhradecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj a Zlínský kraj. Nejhorší situaci předpokládají, že bude až do zítřejších ranních hodin.

Předpověď počasí pro dnešní a zítřejší den:

Naše území ovlivňuje tlaková níže nad centrálním středomořím, která bude ustupovat k severovýchodu. Přes den bude zataženo a mlhavo s mrznoucím deštěm nebo deštěm se sněhem. Večer od severozápadu postupně opět sněžení. Nejvyšší denní teploty i na horách -2 až +1 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 6 m/s. Na četných místech se bude tvořit ledovka.

V noci a zítra nás čeká zataženo s občasným sněžením. Zpočátku, zejména na jihovýchodě, ještě srážky smíšené nebo mrznoucí. Nejnižší teploty -4 až -7 °C. Mírný severní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s. Stále hrozí místy tvorba ledovky, a to zejména na východní polovině území. V úterý přes den bude na většině území zataženo s občasným sněžením. Nejvyšší teploty -6 až -3 °C, na horách -11 až -7 °C. Mírný severní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s. Po oba dva dny budou rozptylové podmínky mírně nepříznivé, postupně většinou dobré.

(red)

zdroj: www.chmi.cz

 

Poslat nový komentář