Oddělení laboratorní medicíny obhájilo náročnou reakreditaci

Foto: Středomoravská nemocniční
Foto: Středomoravská nemocniční

Největší konsolidovaná laboratoř v Olomouckém kraji - Oddělení laboratorní medicíny Středomoravské nemocniční – obhájila v těchto dnech náročnou reakreditaci. Oddělení disponuje sedmi odbornostmi na třech pracovištích v Prostějově, Přerově a Šternberku. Díky dlouhodobě vhodně nastavenému procesu řízení pracovníci všech odborností na všech laboratorních pracovištích tento složitý proces úspěšně zvládli.

 

„Proces reakreditace byl extrémně psychicky zatěžující a vyčerpávající, a to nejen pro jednotlivé vedoucí úseků, metrology a  manažera kvality, ale pro celý tým 170 pracovníků Oddělení laboratorní medicíny. Oddělení muselo v tuto dobu navíc zajistit výuku studentů Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci a plnit si rutinní program, který spočíval v práci s novými klienty, tedy lékaři. Všem spolupracovníkům bych rád za jejich usilovnou práci poděkoval,“ řekl přednosta Oddělení laboratorní medicíny Středomoravské nemocniční prof. MUDr. David Stejskal, Ph.D., MBA, Eurchem.

Každé pracoviště Oddělení laboratorní medicíny je nyní vlastníkem certifikátu ČSN ISO 15189:2007, a to pro odbornosti klinické biochemie, klinické hematologie a patologie ve Šternberku, klinické biochemie, klinickém hematologie, klinické mikrobiologie a patologie v Přerově a klinické biochemie, klinickém hematologie, imunologie, genetiky, mikrobiologie a patologie v centrálních laboratořích Středomoravské nemocniční v Prostějově. Klienti laboratoří, tedy pacienti i lékaři, si tak mohou být jisti, že pracoviště pracuje podle národních i mezinárodních standardů platných pro zdravotnické laboratoře a poskytuje vysoce kvalifikovanou péči.

„Je velmi náročné akreditaci získat, ale ještě složitější je ji rozšiřovat a každoročně ji obhájit, což se nám již mnoho let daří,“ doplnil přednosta Stejskal.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Agel, Hana Szotkowská

Poslat nový komentář