Cítíte se „parazity“, prostějovští živnostníci?

Cítíte se „parazity“, prostějovští živnostníci?
foto Pvnovinky.cz

 

Jste kadeřnice nebo kosmetička? Zedník nebo truhlář? Podle čelného sociálního demokrata Jana Mládka byste se měli cítit jako "paraziti," které stát zvýhodňuje.

V Prostějově se v posledních dnech objevily billboardy, které kritizují výrok čelného sociálního demokrata Jana Mládka, který označil nedávno živnostníky za parazity.

Prostějovské novinky proto zajímalo, co si o jeho výroku myslí živnostníci a malí podnikatelé z Prostějovska.

„Výrok pana Mládka mne velmi rozčílil. Takoví lidé nemají v politice co dělat,“ uvedla pro PvN kosmetička a nehtová manikérka Jana Vičarová a dodala: "Pracovat sama na sebe je často stresující. Nevíte, zda na konci měsíce poplatíte všechno, co  je třeba. Náklady na energie jsou obrovské. Já se navíc musím vždy přizpůsobit klientům, takže pracuji od rána do večera a nemám žádnou pevnou osmihodinovou pracovní dobu."

Podobně odmítl Mládkovo tvrzení, že se živnostníci mají lépe než zaměstnaní lidé, Bořek Nagy, který ve městě se společníkem Danielem Štáblem provozuje restauraci. "Když rozjedete malé podnikání, nikdy dopředu nevíte, zda se vám vůbec vrátí peníze, které potřebujete na start. Podobné výroky jen v lidech rozdmýchávají závist, kolik si živnostníci vydělávají, ale zapomínají na to, že živnostník nemá nic dopředu jisté," říká Bořek Nagy.

A co si myslíte Vy?

Poslat nový komentář