Podnikání v pohřebnictví? A proč ne!

Podnikání v pohřebnictví? A proč ne!
ilustrační foto

 

Střední škola podnikání a obchodu v Prostějově nabídne od září nový studijní obor Podnikání v pohřebnictví. Studenti se budou učit nejen taktnímu jednání s pozůstalými, ale také o náboženských zvycích při pohřbívání například muslimů či Židů.

 

 

Prostějovská škola je teprve druhá v republice, která podobnou výuku nabízí. Kromě dovedností a znalostí obecně potřebných pro podnikání, jazykové výuky a některých všeobecných předmětů má velký prostor psychologie.

"Studium je určeno všem zájemcům, kteří si potřebují doplnit vzdělání v oboru pohřebnictví. Jedná se o dálkovou nástavbu zakončenou maturitní zkouškou. Očekáváme značný zájem,“ uvedl pro Pvnovinky zástupce ředitele školy Marek Moudrý. „Jednání s pozůstalými jako klienty je přece jen odlišné než s jinými klienty. Vyžaduje víc taktu, víc pochopení," dodal.

Obor bude klást také velký důraz na náboženské aspekty pohřbu a rozdíly ve zvycích různých náboženství.

"Většina pohřbů vedená v náboženském duchu je samozřejmě katolických, ale pohřební služby v regionu se setkávají také s židovskými či muslimskými pohřby. Odlišnosti jsou poměrně výrazné a je dobré je znát a předejít tak nepříjemným situacím," vysvětluje Moudrý.

(ok, zdroj: http://olomouc.idnes.cz)

 

 

Poslat nový komentář