Česká pošta zdražuje!

Česká pošta zdražuje!
ilustrační foto

Česká pošta zdražuje. Od zítřka zaplatíme za dopis či cenné psaní o dvě až tři koruny víc.

Například obyčejný dopis do 50 gramů podraží z 10 na 13 korun a doporučený dopis o stejné gramáži z šestadvaceti na 29 korun. Pošta přitom tvrdí, že průměrné domácnosti se zdražení příliš nedotkne, za podražené služby prý nevydá víc, jak padesátikorunu ročně. Lidé totiž píšou dopisy čím dál méně...

Klasickým listovním zásilkám zůstávají věrni spíše starší lidé. „Já jsem pro hezkých pár řádků napsaných vlastní rukou a pěknou pohlednici s přáním k svátku či narozeninám. To si pořád s rodinou udržujeme,“ řekla pro Pvnovinky dvaasedmdesátiletá paní Marie z Prostějova. Jejímu vnukovi je třiadvacet a v životě žádný dopis nenapsal. „Doba je dnes úplně jinde. Přes počítač jsem denně v kontaktu s kamarády, kteří jsou třeba na druhé polovině zeměkoule. Naše generace nemá potřebu psát dopisy,“ řekl nám rezolutně.

„Mám doma rezervu, asi deset desetikorunových známek. I když moc často nepíšu dopisy, občas je potřeba něco poslat poštou. Budu muset přikoupit tříkorunové,“ posteskla si Jana Krátká, která pracuje jako prodavačka.

(ok)

Poslat nový komentář