Na Poděbradově ovál

Na Poděbradově ovál
Foto MMP

 

Rada města se na své poslední schůzi opět zabývala budoucím řešením dopravy na Poděbradově náměstí. Měla by jím být křižovatka oválného typu. Radní mysleli i na parkovací místa. Zatímco u buvovy elektrárny zmizí, objeví se na místě bývalého trhu. 

 

 

"Projekční práce jsou dokončeny do fáze projednávání územního řízení, variantně pracujeme i s vybudováním okružní křižovatky oválného tvaru," vysvětlil Zdeněk Fišer, náměstek primátora, podle kterého se dopravní situace se v této lokalitě zlepšila a není kritická. "Motoristé si zvykli využívat jižní spojku, jejíž průjezdnost se zlepšila výstavbou miniokružní křižovatky v Jezdecké ulici," dodal Fišer. Zbývá tak dost prostoru pro jednání s majiteli dotčených nemovitostí.

"S IZS jsme už jednali a vše si vysvětlili. Výjezdu zásahových vozidel hasičů a sanitek nebude nic bránit, v době, kdy budou požadovat přednostní průjezd, ostatní provoz na křižovatce zastaví semafory," dodala náměstkyně primátora Alena Rašková.

 

Rekonstrukce křižovatky ale není v plánech na příští rok. "Stavba je v kompetenci krajského úřadu a my budeme rádi, pokud v roce 2014 proběhne rekonstrukce křižovatky Olomoucká - Barákova," dodala Rašková. (ber)      

Poslat nový komentář