Studentky SOŠ podnikání a obchodu se uchvácené vrátily z Francie

Studentky SOŠ podnikání a obchodu se uchvácené vrátily z Francie
Foto SOŠ podnikání a obchodu
Další fotky: 
Studentky SOŠ podnikání a obchodu se uchvácené vrátily z Francie
Studentky SOŠ podnikání a obchodu se uchvácené vrátily z Francie

 

Střední odborná škola podnikání a obchodu se zúčastnila čtvrtého ročníku soutěže ‚Spotřeba pro život‘. Úkolem bylo vypracovat vzorové číslo časopisu pro mládež na téma: ‚Co mohou spotřebiteli nabídnout dozorové orgány na ochranu spotřebitele‘.

Tři studentky třetího ročníku z oboru ‚Marketingové komunikace a žurnalistika‘ odeslalo svůj soutěžní časopis a byly opravdu překvapené, když získaly hlavní cenu, zájezd do Štrasburku s návštěvou Evropského parlamentu, věnovanou paní europoslankyní MUDr. Olgou Sehnalovou.

V sobotu v brzkých ranních hodinách vyrazily společně s paní učitelkou Ing. Danielou Šlézarovou na dlouhou cestu. Jejich první zastávkou bylo německé město Baden-Baden, kde navštívily termální Caracallové lázně s možností koupání, sauny i solária. V neděli projely velkou část Alsaska, rodiště známého lékaře Alberta Schweitzera. Odpoledne následovala prohlídka Štrasburku zakončená plavbou vyhlídkové lodi.

Pestrý program pokračoval i poslední den. Studentky měly možnost podívat se do Evropského parlamentu a potkat se s paní Olgou Sehnalovou osobně. Dokonce mohly sledovat část plenárního zasedání. „Paní europoslankyně byla moc milá. Její chování bylo opravdu upřímné, s každým si otevřeně povídala,“ říká Lenka Hošková, výherkyně soutěže. Výlet měl opravdu delikatesní zakončení. Paní Sehnalová pozvala všechny členy zájezdu ne večeři o třech chodech a poté se s nimi rozloučila. „Z celého výletu jsem nesmírně nadšená. Už se nemůžu dočkat, kdy se naskytne další příležitost, abych se mohla do Štrasburku a okolí podívat znovu,“ podělila se o zážitek Barbora Valoušková.

 

 

Zuzana Černá, studentka 3. ročníku

Poslat nový komentář