Prostějov získal Národní cenu kvality

Prostějov získal Národní cenu kvality
ilustrační foto
Další fotky: 
Prostějov získal Národní cenu kvality

Magistrát města Prostějova obdržel prestižní Národní cenu kvality ČR a získal titul Excelentní organizace v hodnocení podle Modelu CAF. Ocenění nejlepších českých firem a organizací proběhlo v úterý 26. listopadu 2013 ve Španělském sále Pražského hradu.

Národní ceny kvality jsou udělovány ve více než 80 zemích světa podle jednotných hodnotících kritérií. V řadě států je zisk národní ceny kvality nejvyšší metou, kterou může podnik či organizace dosáhnout.

„I když si uvědomuji, že vždy je možno dělat věci ještě lépe, tak je dobé uznat, že jsme toto ocenění dostali po zásluze. A je to velký závazek do příští doby,“ konstatoval primátor města Miroslav Pišťák.

Statutární město Prostějov – Magistrát města Prostějova - je letošním vítězem Národní ceny kvality v hodnocení podle Modelu CAF (Common Assessment Framework - společný hodnotící rámec). Základním znakem tohoto systému vyvinutého v rámci Evropské unie je iniciování procesu neustálého zlepšování kvality v organizacích veřejné správy. Prostějov se řadí mezi první města České republiky, kde byl model CAF zaveden. "Začátky implementace sahají do roku 2004, kdy se na radnici poprvé sešla k této problematice pracovní skupina," sdělil Miroslav Pišťák..

Principy modelu CAF spočívají v pravidelném hledání příležitostí ke zlepšování v mnoha směrech, využívání sebehodnocení organizace veřejného sektoru k dalšímu zvýšení kvality práce. Podle tajemníka Lubomíra Baláše bylo při zahájení implementace CAF nejnáročnější změnit přístup úředníků, zapojit je aktivně do projektu, stejně jako změnit vnímání úřadu klienty, tedy zejména občany města. (red)

Na foto zleva: Martin Pecina, Lubomír Baláš, Miroslav Pišťák

Poslat nový komentář