Víme první! Prostějov bude mít nové logo!

Víme první! Prostějov bude mít nové logo!
ilustrační foto

Prostějovští radní na své pravidelné schůzi v úterý schválili podobu nového loga města. Přesněji řečeno – návrh, který předložila oslovená brněnská grafička se jim tak líbil, že dali pokyn k vypracování smlouvy tak, aby ji mohli koncem ledna schválit.

„Poté, co z veřejné soutěže nevzešel ani jeden návrh, který by byl pro všechny přijatelný, rozhodla rada nechat tvorbu loga města na odbornících a oslavila s nabídkou brněnskou grafičkuVěru Marešovou. Je autorkou mnoha log a logotypů a její práce je odbornou veřejnosti velmi ceněna,“ uvedla pro PvNovinky náměstkyně primátora Ivana Hemerková.

V úterý 7. ledna se radní s prací grafičky seznámili. „Její návrh je velmi jednoduchý, dá se použít v různých variantách a členům rady se líbil. Pověřili mě, abych připravila na příští schůzi smlouvu. Ono to není s logem tak jednoduché, jde tady o možnosti použití a především o autorská práva,“ dodala Ivana Hemerková.

Podle slov radní Milady Sokolové je návrh velmi jednoduchý. „Věřím, že právě proto se s ním lidé snadno ztotožní a přijmou jej. Autorka se inspirovala mimo jiné i skutečností, že do Prostějova vedou čtyři cesty ze čtyř světových stran. Když se podíváte na mapu, uvidíte skutečně čtyři žluté přístupové komunikace do města – Plumlovskou, Kosteleckou, Brněnskou a Dolní. A všechny cesty mají lidi spojovat,“ řekla PvNovinkám Milada Sokolová.

Nové logo včetně jeho možných variant představi vedení města na čtvrteční tiskové besedě. (ok)

 

Komentáře

Když už radní neumí ani TAKOVOUTO symbolickou zakázku nechat DOMA a zaplatit realizaci Prostějovákům, pak si můžeme být jisti že prakticky všechy peníze z rozpočtu jdou kamsi do luftu a prostějováci z nich mají akorát tak prd.

nikdo se tu nepozastavuje nad tím že logo vašeho města museli navrhnovat v Brně ? :-) asi aby bylo snažší se s ním ztotožnit, američané by jistě také uvítali kdyby jim hymnu složil Čech :-D

Zhlédněte mapu města Prostějov a uvidíte pouze čtyři "žluté" silnice. 

Když se podíváte na mapu, uvidíte skutečně čtyři žluté přístupové komunikace do města – Plumlovskou, Kosteleckou, Brněnskou a Dolní. A všechny cesty mají lidi spojovat,“ řekla PvNovinkám Milada Sokolová........... PANÍ SOKOLOVÁ SI SNAD DĚLÁ PRDEL NÉ ? JAKÉPAK ČTYŘI CESTY A TO JAKO Z OLOMOUCE ŽÁDNÁ NEVEDE? TAK SNAD PĚT NÉÉÉÉÉÉ ?

Chci moc poděkovat, nečekal jsem, že se  před půlnocí takhle od srdce zasměji. Ještě jednou díky.

Bránice naší rodiny se dlouho takhle neprocvičila....

 

Kdyby byl Apríl, tak si řeknu, že je to pokus o žert....notááák...páni radní....tohle nemyslíte vážně, že ne?

Ono na jednu stránku má logo města být jednoduché a výstižné. Dle mého názoru viz OSTRAVA!. Toto je ale naprostej primitivismus, výraz naprosto netvůrčí činnosti a naprostého negrafického a nereprezentačního myšlení. Příjde mi to jako výraz studenta narychlo tvořící seminární práci v nočních hodinách v alkoholovém opojení. A i ten by vymyslel něco schůdnějšího. Graficky jako z malování. :-D

Tohle je logo co má reprezentovat město? :D :D :D Za kolik byli podplaceni ti co o logu rozhodovali? .... Ostuda!

Hrůza. Kdyby se podoba loga zadala jako úkol pro děti ze škol či školek, tak by to aspoň vypadalo a mělo to opravdový nápad. Jestli se tohle učí na nějaké grafické škole, tak pak vystudovat grafiku je opravdu jednoduché a dobře placené řemeslo.

Poslat nový komentář