Dobrá zpráva, město nájemné ani letos nezvýší

Dobrá zpráva, město nájemné ani letos nezvýší
ilustrační foto

Stejně jako v uplynulých čtyřech letech, ani letos nebude město Prostějov zvyšovat nájemné ve všech nebytových a bytových prostorách, které jsou v jeho vlastnictví. Inflace přitom za zmíněné období dosáhla již 9,1%.

Radní o tom rozhodli na návrh Odboru správy a údržby majetku města. Podle oficiálních údajů Českého statistického úřadu činila míra inflace (index spotřebitelských cen) za rok 2013 celkem 1,4 %. Za uplynulé roky (2010 - 2013), kdy nebyla inflační doložka uplatňována, dosáhla inflace v celkovém součtu již 9,1%. "Z důvodu zachování rovného přístupu ke všem nájemníkům se neuplatnění navýšení o míru inflace bude vztahovat na všechny nájemce veškerého majetku ve vlastnictví Statutárního města Prostějova," uvedl náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Podle jeho slov město jedná v souladu s Programovým prohlášením Rady města Prostějova 2010 - 2014, v němž je mimo jiné uvedeno, že v oblasti hospodaření města nebude při pronájmu městských nebytových prostor uplatňováno navyšování nájmů o míru inflace. „Činíme tak přesto, že u většiny smluv je sjednána možnost každoročního navyšování o míru inflace," zdůraznil Pospíšil. (red)

Poslat nový komentář