Na sídlišti E. Beneše bude nové parkoviště

Na sídlišti E. Beneše bude nové parkoviště
ilustrační foto

V jižní části sídliště poblíž fotbalového hřiště vznikne nové parkoviště s kapacitou 47 míst. Výstavba naváže na provedené rekonstrukční práce komunikací, chodníků, veřejné zeleně a mobiliáře v rámci druhé etapy regenerace sídliště E. Beneše provedené v závěru loňského roku.

Proti záměru města postavit nové parkoviště rozšiřující nedostatečnou kapacitu parkovacích míst v jižní části se odvolali někteří obyvatelé sídliště při projednávání územního řízení. "Vzhledem k tomu, že město získalo na tuto investici dotaci, po dohodě s ministerstvem financí jsme ji využili na rozšíření parkoviště v severní části sídliště u kotelny. Podmínkou přidělení dotace bylo totiž její čerpání do konce roku 2013 a bylo by škoda ji nechat propadnout," připomněl Zdeněk Fišer, náměstek primátora.

Dobrou zprávu pro většinu obyvatel, kteří si stěžovali na nedostatek míst k parkování v této lokalitě, je informace o tom, že nadřízený správní orgán uznal odvolání jako nedůvodné a vydal stavební povolení, které nabylo právní moci 6. ledna 2014. "Nyní může být dokončena projektová dokumentace, kterou připravujeme k žádosti o dotaci z programu regenerace panelových sídlišť ministerstva pro místní rozvoj," doplnil Z. Fišer.

Pro pokračování akce a doložení vlastního podílu finančních prostředků města k žádosti o dotaci je třeba uvolnit částku minimálně 600 tisíc korun. Radní na schůzi konané 21. ledna doporučili zastupitelstvu v této výši schválit rozpočtové opatření z rezervy rady města. (red)

 

Poslat nový komentář