Obchvat v Anenské bude dokončen v červnu 2015

Obchvat v Anenské bude dokončen v červnu 2015
ilustrační foto

Rada města Prostějova vzala na vědomí informaci o harmonogramu postupu prací na jihozápadním kvadrantu vnějšího okruhu mezi ulicemi Anenská a Okružní. Předpokládaný termín dokončení je stanoven na červen 2015.

Na základě dořešení majetkoprávních vztahů byla ve druhém lednovém týdnu tohoto roku dokončena inženýrská činnost a v minulých dnech podána žádost o vydání územního rozhodnutí. Předpokládané vydání rozhodnutí o umístění stavby lze očekávat letos v březnu. Zároveň bude dokončena dokumentace pro stavební povolení. Dle smlouvy o dílo bude v květnu 2014 dokončena dokumentace pro provádění stavby, která je nutná pro vypsání výběrového řízení. V červnu 2014 bude vypsáno zadávací řízení na zhotovitele stavby s předpokládaným dokončením v srpnu v případě, že nedojde k odvoláním proti rozhodnutí. V září může být uzavřena smlouva o dílo.

„Protože se jedná o novou stavbu, která bude vložena do majetku, musí být schválena zastupitelstvem města. Stavba bude zahájena do 15 dní od podepsání schválené smlouvy o dílo. Předpokládaný termín dokončení je stanoven na červen 2015,“ uvedl náměstek primátora Zdeněk Fišer.

„O důležitosti tohoto okruhu se mluví spoustu let. Je na čase, aby se celá záležitost pohnula směrem kupředu a aby spojku mezu Určickou a Krasickou ulicí mohla začít využívat nejen nákladní auta, ale i autobusy,“ řekl pro PvNovinky náš čtenář pan Pavel s tím, že na toto propojení čeka řada obyvatel západní části města. (red)

 

Komentáře

Myslite ze je jeste moznost predelani projektu? Jelikoz v teto lokalite ziju,znam dopravni situaci a devadesat procent vozidel od plumlovske projizdi smerem na krasickou,drozdovickou a obchvat smerem k urcicke.Kruhovy objezd u sberneho dvora vidim jako absolutne zbytecny.Tech par aut co jede na smeralku by mohlo jet z toho druheho kruhace a vjezd na parkoviste aquaparku ktery je potrebny snad 20 dnu v roce by se mohl vyresit odbocovacim pruhem.Ke sbernemu dvoru by bylo take lepsi objizdet od svate anny a cestu u nej ukoncit.Co na to rikate?

Hmm, na 300 metrech 4 kruháče, nádhera.....

Poslat nový komentář