Hřiště v Čechovicích se začne stavět o prázdninách

Hřiště v Čechovicích se začne stavět o prázdninách
ilustrační foto

Prostějov postaví víceúčelové sportoviště u ZŠ v Čechovicích za své vlastní peníze. Stavba začne pravděpodobně o prázdninách.

Původní projekt byl na hřiště o rozměrech 67 x 39 metrů s předpokládanou cenou 9,9 milionu korun, kdy město chtělo využít i sousední pozemky, patřící sokolům. Dokonce už provedlo i směnu některých z nich. Původní plán ale nevyšel, a tak přišla na řadu druhá možnost.

"Projektová dokumentace je upravena na menší variantu hřiště o rozměrech 54 x 31 metrů s předpokládanou cenou 5,5 milionu korun. I zde budou dvě hřiště pro volejbal, dvě pro basketbal, hřiště pro minifotbal, tenis a házenou," vysvětlil první náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že chybět bude pouze hřiště pro malou kopanou. Směněné pozemky bude podle Pospíšila zřejmě i nadále využívat původní majitel, TJ Sokol Čechovice. "Mají v plánu celkovou rekonstrukci sokolovny a hřiště, o dotace ale zatím žádají neúspěšně," dodal Pospíšil.

Podle náměstka primátora Zdeňka Fišera stavba započne pravděpodobně v červenci. „Stavbu brzdí dlouhé lhůty jednotlivých řízení,“ konstatoval.(ber)

Poslat nový komentář