Ad: Do Lidické od kruháče neodbočujte, je to zakázáno!

Ad: Do Lidické od kruháče neodbočujte, je to zakázáno!
ilustrační foto
Další fotky: 
Ad: Do Lidické od kruháče neodbočujte, je to zakázáno!

"Můžete prosím zjistit, jak je to s odbočováním z kruhové křižovatky u Petrského kostela na Lidickou ulici ke strojnické škole?," napsala v červnu do redakce paní Alena. Redakci tehdy odpověděla referentka odboru dopravy prostějovského magistrátu jednoznačně. Odbočovat se nesmí. Jenže dnes čáry mluví jinak. 

"Byla jsem docela v šoku, když mi několikrát  doslova před nosem prosvištělo auto. Podle značení na silnici nějak nedovedu odhadnout, zda je tam souvislá čára, nebo přerušovaná. Značka zákazu odbočení tam také není, protože zřejmě nikdo nepředpokládá, že by hned za výjezdem mohl někdo odbočit křížem přes vozovku," doplnila dotaz paní Alena.

Tehdy redakce zjistila, že čáry jsou tam skutečně obě. Podařilo se nám vyfotit i vůz, který v tomto místě odbočoval. Redakce zaslala dotaz na odbor dopravy prostějovského magistrátu. Odpověď byla jednoznačná. "Čára je plná a nesmí se přes ni přejíždět," sdělila referentka Lenka Čechová.  

Jak se zdá, příslušní pracovníci značení na silnici opravili. Dnes už do Lidické můžete odbočit bez obav. Čára je totiž přerušovaná... (ber) 

 

Poslat nový komentář