Policisté dohlížejí i na hudebních festivalech

Policisté dohlížejí i na hudebních festivalech
ilustrační foto

Policie České republiky každoročně připravuje desítky bezpečnostních opatření v souvislosti s kulturními i sportovními akcemi. Stovky policistů dohlédli během června a července celkem na čtyřiašedesát velkých festivalů a během srpna a září na dalších pětapadesát.

Na bezpečnost těchto akcí se podílí uniformovaná i neuniformovaná policie ve spolupráci s městskou policií, případně bezpečnostní agenturou a pořadateli. Za uniformovanou policii dohlíží na bezpečnost veřejného pořádku policie pořádková, dopravní, jízdní a psovodi.

"Pro boj s drobnou kriminalitou používáme nejmodernější techniku. Například dalekohledy s nočním viděním, které pomohly při dopadení nejednoho pachatele," konstatovala mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová. „Na místech s větším počtem lidí roste riziko krádeží, ale i závažnějších trestných činů včetně těch násilných,“ dodala.

Policie proto apeluje na návštěvníky, aby dbali na svou bezpečnost a věnovali velkou pozornost svým věcem. Předejdou tak krádežím zejména mobilních telefonů, šperků, peněženek s hotovostí ale i platebních karet. (red)

Poslat nový komentář