Kontrola přetěžování kamionů odhalila hříšníky

Kontrola přetěžování kamionů odhalila hříšníky
ilustrační foto
Další fotky: 
Kontrola přetěžování kamionů odhalila hříšníky
Kontrola přetěžování kamionů odhalila hříšníky

V minulých dnech se policisté dopravního inspektorátu Policie ČR Prostějov spolu s pracovníky Správy silnic Olomouckého kraje zaměřili na kontrolu hmotnosti nákladních vozidel. Jednalo o tzv. nízkorychlostní kontrolní vážení. Odhalili hned dva hříšníky. Jeden měl vůz přetížený o dvě tuny.

Mobilní váha byla připravena v areálu SSOK v Kostelecké ulici v Prostějově, kam policejní hlídka vytipované nákladní vozy doprovodila. „Řidiči jsou povinni hlídku následovat a vážení se podrobit. Cesta od místa zastavení k váze a zpět ale nesmí překročit vzdálenost 16 kilometrů,“ upozornil preventista František Kořínek.

Během akce byly zjištěny dva přetížené nákladní automobily, jeden o přibližně 430 kg a druhý o téměř dvě tuny. Jejich řidiči se tímto dopustili přestupku, který s nimi byl na místě projednán v blokovém řízení. „Provozovatel vozidla je podezřelý ze spáchání správního deliktu dle zákona o pozemních komunikacích, které bude oznámeno příslušnému správnímu orgánu k dořešení. Provozovatele přetíženého vozidla kromě sankce ve správním řízení až do výše půl milionu korun čeká také uhrazení nákladů vážení ve výši 6 000 a 7 000 korun Kč za každou započatou tunu přesahující povolenou hmotnost vozidla,“ dodal Kořínek. (red)

Foto: Policie ČR

Poslat nový komentář