Vršky se budou sbírat i ve školce

Vršky se budou sbírat i ve školce
ilustrační foto

Sbírka vršků od PET lahví, do níž se díky iniciativě předsedkyně Okrašlovacího spolku Milady Sokolové může zapojit i široká veřejnost, úspěšně pokračuje. Od září 2013 dali sběrači do kontejnerů umístěných v pěti prostějovských provozovnách tisíce víček. Sbírat se budou i v Mateřské škole v ulici A. Krále.

Potraviny U modrého lva končí, a tak Milada Sokolová hledala náhradní umístění kontejneru. Našlo se záhy, v mateřské škole v ulici A. Krále. „Děti se na sbírání moc těší,“ sdělila redakci vedoucí učitelka Lenka Růžičková s tím, že svěřencům už její kolegyně vysvětlily účel sbírky.

Na to, abyste i vy mohli přispět, nemusíte ale až do školky. Kontejnery na vršky jsou umístěny v potravinách v Hané, v Moravě, U Machalů v Kostelecké ulici a v potravinách CBA v ulici Dobrovského. Vršky následně putují do prostějovské Charity. „Za tento rok jsem odvezla několik set kilogramů vršků nejen z kontejnerů, ale i z některých prostějovských základních škol, které se do sbírání zapojily," konstatovala s potěšením Milada Sokolová.

Takže sbírejte a házejte. Potřebných, kterým barevné plastové vršky pomohou zlepšit žití,  je stále víc. (ber)

Poslat nový komentář