Hezké počasí vydrží jen do středy

Hezké počasí vydrží jen do středy
ilustrační foto

 

Slunečné počasí s teplotami až 15 stupňů nad nulou vydrží podle meteorologů jen do půlky týdne. Hned ve středu se zatáhne a objeví se přeháňky. Teploty pak nevystoupají výš než k devíti stupňům.

V pondělí bude jasno až polojasno, přechodně až oblačno. Nejvyšší teploty 10 až 14 °C, v 1000 m na horách kolem 5 °C. V noci na úterý očekávají meteorologové jasno až polojasno, k ránu ojediněle mlhy. Teploty klesnou na +3 až -1 °C, ojediněle až -4 °C.

V úterý přes den bude jasno až polojasno. Ráno a dopoledne se ojediněle objeví mlhy. Večer v Čechách od severozápadu bude přibývat oblačnost, na severozápadě Čech se později přidá déšť. Nejvyšší teploty  dosáhnou 11 až 15 °C.

Středa bude oblačná až zatažená, od severozápadu bude občas padat déšť nebo přeháňky, postupně nad 600 m budou srážky sněhové. Na východě bude zpočátku polojasno. Odpoledne bude oblačnost proměnlivá a srážky se vyskytnou jen místy. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, na východě až na -2 °C. Nejvyšší denní teploty budou v rozmezí od 5 do 9 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, na severovýchodě se místy, jinde ojediněle objeví sněhové přeháňky, pod 400 m mohou být smíšené. V Čechách postupně až polojasno. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.

V pátek bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Na severu a severovýchodě může být zataženo a místy se objeví přeháňky. Nad 500 m budou přeháňky sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty  3 až 7 °C.

Od soboty do pondělí ČHMÚ předpovídá převážně oblačno, místy přeháňky, většinou sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 8 °C. (Zdroj ČHMÚ)

Poslat nový komentář