Jste klienty České spořitelny? Dejte si pozor na virus

Jste klienty České spořitelny? Dejte si pozor na virus
ilustrační foto

Uživatelé internetového bankovnictví České spořitelny (ČS) mohou čelit novému viru. Uživatel je po přihlášení do bankovnictví konfrontován s informací o chybné platbě, která jim měla být omylem připsána na účet. Právě tuto hlášku má na svědomí virus.

 „Klienta informuje, že z tohoto důvodu je jeho účet dočasně zablokován, dokud nepotvrdí vrácení připsané platby zpět potvrzením tlačítka „Pokračovat“ na podvodné obrazovce s názvem „Chybná platba“. Po jeho zmáčknutí se objeví předvyplněný platební příkaz a pokud ho klient autorizuje, odejdou mu z účtu jeho vlastní peníze,“ varuje ve své zprávě Česká spořitelna.

Pokud na podobnou hlášku někdy narazíte, zkontrolujte si, že je váš antivirový program aktivní a má aktuální virovou databázi.

 „Pokud ve vašem internetovém bankovnictví zaznamenáte jakékoliv nezvyklé chování nebo se v něm objeví nestandardní či neobvyklá obrazovka, nereagujte na zobrazenou výzvu a neprodleně nás kontaktujte na bezplatné informační lince 800 207 207,“ doplňuje ČS. (red)

 

Foto: ČS

Poslat nový komentář