OBRAZEM :Zdenička se lepší. Byla si už i zaplavat!

OBRAZEM :Zdenička se lepší. Byla si už i zaplavat!
Foto Zdeňka Kotyzová starší
Další fotky: 
OBRAZEM :Zdenička se lepší. Byla si už i zaplavat!
OBRAZEM :Zdenička se lepší. Byla si už i zaplavat!

 

Zdenička Kotyzová, mladá dívka, jejíž boj s následky těžké autohavárie pravidelně sledujeme, hlásí další pokroky. Mimo jiné si zkusila zaplavat a učí se básničky. Její stav zlepšují i pravidelná cvičení a rehabilitace.

Aleš Melka, který se Zdeničkou pravidelně cvičí a rehabilituje, se ozval PvNovinkám v souvislosti s pomocí, kterou pro Zdeničku rodina poptávala. Kontakt jsme předali a vznikla skvělá spolupráce.  „Chodí několikrát týdně a je úžasný. Díky němu se Zdeničce znatelně ulevuje, povolují jí ochromené svaly. Je vidět, že jí tato péče velmi svědčí,“ sdělila redakci maminka Zdena. Podle jejích slov si Zdenička užívala i bazénu, spolu s rodinou se vypravila do městských lázní, kde je k dispozici speciální kladka pro vozíčkáře. „Měla z toho velkou radost,“ dodala maminka.

Díky tatínkovi si zase Zdenka zdokonaluje paměť, táta ji totiž učí básničky. Zatím jednodušší, ale rodina věří, že se Zdenička časem propracuje i ke složitým.

Můžete přispět na transparentní účet

Pokud byste Zdeničce a její rodině chtěli pomoci, přispějte na transparentní účet u Komerční banky 107-5771500217/0100. Sbírku pro Zdeničku zaštítil Okrašlovací spolek Prostějov. Hrazeny jsou z něj rehabilitační a zdravotní pomůcky, které pojišťovna neproplácí.

Dárců už je spousta a rodina Kotyzova si jejich velkorysosti velmi cení. Stejně jako vzkazů, které k daru často připojují. A tak se u položek dočtete nejen jméno dárce, ale také větičky jako Naší Zdeničce, Snad i to málo pomůže, ať se daří lépe a lépe, Přejeme hodně štěstí, Pro Zdeničku.

Jménem Zdeničky a její rodiny děkujeme všem, kdo Zdeničce věnují nejen dar, ale i vzpomínku. Protože „dobrá energie“ dělá své i u Zdeničky. (ber)

Poslat nový komentář