Ve Velké startují i dva koně ze Srdéčka

Ve Velké startují i dva koně ze Srdéčka
ilustrační foto

Už zítra, v neděli 11. října, se jede jubilejní 125. ročník Velké pardubické. Na startu mají své místo i dva koně trenéra Stanislava Popelky. Z hvozdeckého Srdéčka vyjedou vstříc vavřínům nejcennějším osmiletá klisna Modena a desetiletý matador Nikas. Zatímco Modena ovládla v roce 2013 Cenu Labe, Nikas skončil v témže roce ve Velké druhý. Naděje do nich Stanislav Popelka vkládá i letos.

Zatímco hnědka Modena srpnovou kvalifikací prošla tak, jak měla, Nikas si vybral svůj díl smůly víc než vrchovatě. Kvalifikací prošel už na jaře, srpnovou i zářijovou, kde ho tým chtěl nechat „proběhnout“,nedokončil.
Svým svěřencům Stanislav Popelka věří,oba by ale podle něj potřebovali hlavně štěstí. „Koně natrénováno mají, a své kvality už oba prokázali. Jenže situace, kdy jim padne někdo ze soupeřů pod nohy, ty se prostě stávají, takové dostihy někdy jsou,“ říká. Do sedla Modeny,která je jedinou klisnou v 22 hlavém poli, usedne velezkušený Dušan Andrés, který Popelkovy koně jezdí pravidelně. V sedle Nikase se na start Velké postaví neméně zkušený Marek Stromský.
Na východ Čech Stanislav Popelka poveze i další steeplery. Pěsti můžete v neděli odpoledne držet Marcusu Aureliovi v Ceně Jana Kašpara, Loiře v Ceně Laty Brandisové, v Ceně Cash Lombarginimu a v Ceně Labe Borderlandovi. (ber)

Ilustrační foto: Equichanel

Poslat nový komentář