Sekají se vám přenosy z radnice? Je to váš problém

Sekají se vám přenosy z radnice? Je to váš problém
ilustrační foto

V souvislosti s on-line přenosy ze zastupitelstva se na PvNovinky obrátilo několik čtenářů. Stěžovali si, že poslední byl opět velmi nekvalitní, špatně slyšitelný a často se tzv."sekal." Navíc se titulek přestávka objevil ještě předtím, než byla vyhlášena. Dotazy vzneslo několik lidí z různých částí města, s různými poskytovateli. Podle magistrátu je ale problém stejně u nich.

„Na přenosy se dívám pravidelně, jejich kvalita se celkem zlepšila. Předposlední byl naprosto v pořádku, poslední ale nestál za nic. Zhruba v půl jedné ráno jsem to vzdala, i přes přidané reproduktory to bylo mizerně slyšet,“ sdělila redakci například paní D., bydlící vzdušnou čarou cca 300 metrů od radnice.
Magistrát ale oponuje, chyba je podle něj u diváků. „Dle sdělení firmy Mediawork, která přenos zajišťuje, byl přenos z jejich strany zcela v pořádku. I kolegové, pokud přenos sledovali, ho měli bez problémů. Víme, že bylo k přenosu pár připomínek, ale to se děje u každého přenosu. Z našeho hlediska to vidíme spíše na lokální problémy daných diváků, které ovšem nejsme schopni ovlivnit. Jelikož i záznam je bez problému a ten je zpracován přímo z vysílaného přenosu, který od nás odejde na servery firmy a pak je vysílán dále do internetu, tak je zcela vyloučen problém na naší straně,“ odpověděl dnes redakci Jan Števko, vedoucí Odboru informačních technologií. (ber)

Poslat nový komentář