Řidiči pozor, ode dneška další změny na silnicích!

Řidiči pozor, ode dneška další změny na silnicích!
ilustrační foto

O povinnosti chodců nosit reflexní prvky a faktu, že za vůz, který má technické nedostatky, vám mohou policisté zabavit technický průkaz, již PvNovinky informovaly. Ode dneška ale bude platit řada dalších změn týkajících se silničního provozu.

I když to při současné zimě moc nehrozí, mějte na paměti, že pokutu můžete od policistů dostat i za vůz neočištěný od sněhu a ledu. „Podle novely nesmíte řídit vozidlo, na němž jsou nečistoty, námraza nebo sníh, které zabraňují výhledu z místa řidiče vpřed, vzad a do stran. Stejně tak nesmíte řídit vozidlo, na němž nebo na jehož nákladu je led, který by při uvolnění mohl ohrozit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích,“ sdělil redakci mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Další změna je ranou pro nedočkavce, kteří ve snaze urychlit jízdu přejedou přes železniční přejezd ve chvíli, kdy blikají výstražná světla. Příště ho totiž mohou už přecházet jen pěšky, policisté za tento přestupek mohou uložit zákaz řízení. „V případě, že se tohoto přestupku řidič dopustí dvakrát a vícekrát v období dvanácti po sobě jdoucích kalendářních měsících, lze uložit pokutu 4 000 – 7 500 korun. V tomto případě se pak uloží i zákaz činnosti (řízení) na dobu od jednoho měsíce do šesti měsíců,“ potvrdil další informaci mluvčí.

Další novinkou je i to, že předložit doklady ke kontrole od soboty musíte co by řidič motorového vozidla na výzvu policisty, vojenského policisty, strážníka obecní policie ve stejnokroji nebo celníka ve stejnokroji. (ber)

Poslat nový komentář