Forrestfox 2016 zastavila autonehoda. David leží v nemocnici

Forrestfox 2016 zastavila autonehoda. David leží v nemocnici
ilustrační foto

350 kilometrový pochod bez jedné nohy. To je Forrestfox 2016, akce, kterou se bezdomovec David rozhodl pomoci dětem s onkologickým onemocněním. David přišel pod koly tramvaje o jednu nohu, nedisponuje žádnými finančními prostředky, ale chce se aktivně zapojit do sběru dobrovolných příspěvků. Rozhodl se, že veřejně ujde trasu z Prahy do Ilavy (SK), což je asi 350 kilometrů. Akcí chtěl dokázat, že ani s jednou nohou není nic nemožné a zároveň nasbírat co nejvyšší částku pro nadační fond "Šance onkoláčkům". http://www.nfsanceonkolackum.cz/. Bohužel, jeho snahu zastavil střet s osobním autem. David leží v nemocnici v Boskovicích.

Pochod se jmenuje FORRESTFOX 2016, což je spojení Jména "Forrest Gump" a "Terry Fox". Odstartoval 31. 8. 2016 v 11 hodin, což je den, kdy David přišel o nohu.Projít měl i přes Prostějovsko, kde se k němu chtěla připojit řada dobrovolníků. V sobotu okolo 11:45 však došlo k nehodě, když ho mezi Letovicemi a Kladruby srazilo auto, které předjíždělo traktor. „Auto narazilo do jeho ruky a berlí. Řidič nezastavil, v tuto chvíli však není jasné, zda si nehody vůbec všiml,“ konstatoval Fotograf bez talentu, muž, který celou akci Davidovi pomáhá organizovat. Zároveň vyloučil, že by muž během pochodu podcenil svou bezpečnost. „Šel po levé straně vozovky a měl na sobě reflexní prvky. Policie potvrdila, že se nedopustil žádné chyby,“ konstatoval.

David leží v boskovické nemocnici, s ranou na hlavě a na kapačkách. Kdy bude schopen v pochodu pokračovat, není jasné. Určitě se ale na cestu opět vydá. (ber)

Foto: fb

Poslat nový komentář