Úředník, který prodal městu pozemky, odchází

Úředník, který prodal městu pozemky, odchází
ilustrační foto

Jak PvNovinky zjistily, Kamil Janeček, vedoucí oddělení rozvoje a investičních záměrů prostějovského magistrátu, na úřadě končí. Muž, který před časem prodal městu pozemky za téměř pět milionů, odchází k 31. prosinci 2016. 

„Mohu potvrdit, že pan Janeček na magistrátu k uvedenému datu končí. Stalo se tak na základě dohody,“ potvrdila dnes redakci informaci primátorka Alena Rašková.

Zastupitelé letos v září odsouhlasili, že za pozemek o rozloze přes 13 tisíc metrů čtverečních zaplatí 4,97 milionu korun. Podle zdůvodnění radnice šlo o pozemek, který je v budoucí průmyslové zóně.

Následně ale vyšlo najevo, že pozemek vedle Brněnské ulice koupil v roce 2010 právě Kamil Janeček spolu s manželkou a sousedem, trenérem místního tenisového klubu Patrikem Navarou. Za parcelu tehdy dali 672 tisíce korun. Měsíc poté došlo ke změně územního plánu a ze zemědělské půdy se stala parcela pro průmyslovou výstavbu. (ber)

Komentáře

Nač ta silná slova o soudech. Proč urážet fenky! V České kotlině přeci platí, že ryba smrdí od hlavy. A také zde platí, že Mouřenín splnil úkol a může jít. Přes prsty musí dostat vodič toho úředníka. Jinak zde lépe nebude. Čest Bůh!

Nedělejte z toho drama, jistí lidé si najdou nové figurky. A karavana pojede dál. O peníze jde přece až na prvním místě!!

K SOUDU !!

...a ještě k soudu !!!

Čubky !!

Čubky !!

Poslat nový komentář