Odvolání Ivany Hemerkové neprošlo

Odvolání Ivany Hemerkové neprošlo
ilustrační foto

Na dnešním jednání Zastupitelstva města Prostějova navrhli někteří jeho členové zařazení bodu odvolání náměstkyně Ivany Hemerkové, které kladou za vinu situaci v ledním hokeji. Stejný návrh se týkal náměstka Jiřího Pospíšila, kterého obviňují z poškození hospodaření města. Body programu ale neprošly.

„Finanční prostředky, které město dalo na činnost LHK Jestřábi mládež, se utopily úplně někde jinde,“ konstatoval zastupitel František Švec s tím, že stejně podivně byly využívány i další dotace směřující do hokeje. Hemerkovou se opozice snažila odvolat už v září, návrh ale podpořilo jen sedm zastupitelů. Tentokrát jich bylo dvanáct.

Jiřímu Pospíšilovi zase opozice klade za vinu, že město připravil o sedm milionů korun. O tolik se liší ceny za pozemek, jehož prodej firmě Mubea inicioval právě Pospíšil. Pro zařazení tohoto bodu do program jednání nakonec hlasovalo pouze devět zastupitelů z třiceti dvou přítomných. (ber)

Komentáře

O čem to svědčí?O totální zkorumpovanosti lidí co tam sedí a navíc jsou řízeni někým v zákulisí.

Tak příště do třetice a to by v tom byl čert, aby nedostala kopačky. Jenže to může být i bitva s časem, aby jim ji nevyfoukly orgány. P.

Poslat nový komentář