Připomínáme Benefiční koncert skupiny Gottfried v Určicích

Připomínáme Benefiční koncert skupiny Gottfried v Určicích
ilustrační foto
Další fotky: 
Připomínáme Benefiční koncert skupiny Gottfried v Určicích

O benefičním koncertu v Parku Určice jsme již psali. Dnes chceme tuto charitativní a velmi zajímavou akci připomenout. Zahraje na ní německá kapela Gottfried. Kdo má rád kapely AC/DC a Rammstein, musí mít rád také skupinu Gottfried! Vznikla v roce 1996 a její členové byli ovlivnění tvrdým rockem osmdesátých a devadesátých let. Skupina má za dvacet let existence na svém kontě přes pět stovek koncertů a osm vydaných CD.

Skupina se angažuje mimo jiné pro sociální projekty a organizuje každý rok v Německu s mnoha pomocníky velký Festival ve prospěch znevýhodněných dětí. Za dobu své existence už pro děti vybrala na 100 000 eur. Před pár lety začala podnikat „tour“ do Česka, a tak vznikla jistá tradice. V pátek 8. června 2018 ve 20 hodin odstartuje benefiční koncert v Parku Určice.

„Když se provozovatel Parku Určice pan Nadymáček zeptal, jestli by kluci z Německa nemohli zahrát právě v Určicích, řekl – proč ne? A tak vznikla myšlenka benefičního koncertu a mého tátu „Indiána“, který stál u zrodu charitativních akcí, napadlo věnovat sbírku na dětské popáleninové centrum v Brně. Kluci z kapely pak projevili zájem, že by s nimi mohla hrát nějaká místní skupina. Nenapadl mě nikdo jiný, než v Prostějově už hodně let známá kapela „Klementův lazaret“. Požádal jsem tedy kluky z této kapely, zda by se chtěli na této dobročinné sbírce podílet. Souhlasili a je to,“ řekl s úsměvem jeden z hlavních organizátorů Lukáš Trávníček.

Tak nezapomeňte. Páteční večer 8. června si nechte volný pro návštěvu Určic a skvělého benefičního koncertu německé kapely Gottfried a naší skupiny Klementův lazaret. (ok)

Poslat nový komentář