Za třetí místo v soutěži „O Keramickou popelnici“ budou bionádoby

Za třetí místo v soutěži „O Keramickou popelnici“ budou bionádoby
ilustrační foto

Bronzové hodnocení přineslo městu peněžitý daru ve výši 15 tisíc korun od Olomouckého kraje. Finance, které město Prostějov získalo za třídění odpadu, budou dále sloužit na ochranu životního prostředí, především pro rozvoj tříděného sběru komunálního odpadu.

„Od Olomouckého kraje jsme za třetí místo, za které znovu děkuji občanům města, získali peněžitou odměnu. Finance využijeme k dalšímu nákupu nádob na bioodpad pro občany města,“ vysvětlil náměstek primátorky Jiří Pospíšil. Dar byl městu Prostějovu poskytnut v rámci projektu Intenzifikace odděleného sběru a zajištění využití komunálních odpadů včetně jejich obalové složky na území Olomouckého kraje, který realizuje dárce ve spolupráci s právnickou osobou EKO-KOM, a.s.

Vzhledem k tomu, že město má zájem pořídit celkem 550 kusů bionádob o objemu 240 litrů a 10 kusů kontejnerů na bioodpad o objemu 770 litrů, podal Odbor správy a údržby města Magistrátu města Prostějova začátkem roku 2018 žádost o poskytnutí dotace.

„Celkové náklady na realizaci projektu, tedy pořízení nádob na bioodpad jsou vyčísleny na zhruba 750 tisíc korun (včetně DPH) s možností poskytnutí dotace až do výše 90 procent způsobilých nákladů,“ doplnil Pospíšil s tím, že Státní fond životního prostředí v současnosti žádost vyhodnocuje.

„Dle dostupných informací je předpoklad, že případné rozhodnutí o poskytnutí nebo neposkytnutí dotace bude oznámeno až v období letních prázdnin, “ dodal Pospíšil a ujistil, že nákup nádob na bioodpad bude realizován i v případě neposkytnutí dotace, a to vlastními prostředky. Město proto již nyní pořídí nádoby na bioodpad, čímž dojde k urychlení celého procesu administrace veřejné zakázky a schválení příslušného rozpočtového opatření. (red)

Foto: MMPv

Poslat nový komentář