Žešov zdobí nový betlém

Žešov zdobí nový betlém
ilustrační foto
Další fotky: 
Žešov zdobí nový betlém
Žešov zdobí nový betlém
Žešov zdobí nový betlém
Žešov zdobí nový betlém
Žešov zdobí nový betlém
Žešov zdobí nový betlém

V pátek 30. listopadu 2018 v podvečer bylo v Žešově rušno. Před místní hasičskou zbrojnicí stojí ozdobený vánoční strom a pod ním zatím ukryté překvapení pro všechny přítomné. Ze všech stran se scházeli rodiče a občané Žešova. Čekali na děti z mateřské školy „Žešovská sluníčka“. Děti se svými učitelkami přišly pod stromeček veselé, s očima rozsvícenýma.

Na úvod celé slavnosti odhalila ředitelka Mgr. Iveta Bittnerová ukryté tajemství pod vánočním stromem – zcela nový, krásný „VÁNOČNÍ BETLÉM“ a začal adventní program. Děti pod vedením zpěvačky Veroniky Vičarové předvedly hudebně dramatické pásmo písní a tanců. Potom samotné děti svým odpočítáváním rozsvítily vánoční strom. „Společné zpívání vánočních koled a světýlka prskavek bylo velmi působivé a dojemné,“ dodala s úsměvem učitelka mateřské školy Žešov Dana Lošťáková.

Tuto krásnou poetickou chvíli připravili zaměstnanci mateřské školy ve spolupráci s rodiči a místními spolky. Je třeba všem poděkovat za přípravu nápaditých výrobků, drobných dárků, přáníček na „vánoční minijarmark“, který příjemně podtrhnul celou akci. Děkujeme též přátelům mateřské školy za občerstvení, zázemí a za pomoc při organizaci. Děkujeme Ivanovi Varmužovi, který zhotovil nový betlém ve spolupráci s firmou Pila Dokoupil s. r. o. Dobromilice, Truhlářství Lajšner Dobrochov a dále velké díky ing. Romanu Riegerovi za zhotovení hlavních postav celého betléma. „Náš dík patří také Veronice Vičarové za provedený vánoční program „Skotačení s Verčou“. Je velmi talentovaná a skládá písně, které naše děti mají rády.“ přidala děkování vedoucí MŠ Žešov Mgr. Magda Vedmochová. Večer se snesl na vesnici a děti odcházely plné dojmů. Na cestu domů jim zářil vánoční strom.

Krásné adventní období a pokojné vánoční svátky přejí zaměstnanci MŠ Žešov.

 

Poslat nový komentář