Prostějov je Přívětivým úřadem kraje pro rok 2019

Prostějov je Přívětivým úřadem kraje pro rok 2019
ilustrační foto

Dne 15. května 2019 proběhl čtvrtý ročník slavnostního předávání ocenění Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností. Do soutěže se přihlásilo 146 obcí III. typu (a městských částí hl. m. Prahy), tedy 64 % ze všech obcí III. typu. Nejpřívětivější úřady byly letos opět vyhlašovány v jednotlivých krajích a celorepublikově.

Nejpřívětivějším úřadem České republiky se letos stal Městský úřad Litoměřice. Druhým Magistrát města Liberce a třetím Městský úřad Žďár nad Sázavou. V Olomouckém kraji zvítězil Prostějov před Zábřehem a Šumperkem.

Přívětivý úřad je soutěží mapující stav přívětivosti a otevřeností obecních a městských úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Základní hodnotící kategorií je poskytování nadstandardních služeb či běžných služeb v nadstandardní kvalitě. Cílem soutěže je ocenit snahu představitelů obcí/měst a obecních/městských úřadů ve zvyšování přívětivosti úřadu. V prvním ročníku v roce 2016 se do soutěže v kategorii obcí III. typu přihlásilo 190 měst (a městských částí Prahy).

(Zdroj MV ČR)

Ilustrační foto: ber

Komentáře

Není jasné, kdo takové soutěže organizuje, jaká mají pravidla a kritéria a kdo a na základě jakých informací je vyhodnocuje. Celá řada prostějovanů se takovému ocenění ušklíbne protože mají naprosto jiné zkušenosti s vedením magistrátu, zejména s stavebním úřadem. Zmíněné ocenění, jakož i ta předešlá, nemají cenu ani toho papíru, na kterém jsou vytištěna.

A kdo to hodnotil? Byla nějaká anketa, prosím o odkaz, jinak je to zase lež!!

Poslat nový komentář