Město do svých uměleckých sbírek zakoupí další díla

Město do svých uměleckých sbírek zakoupí další díla
ilustrační foto
Další fotky: 
Město do svých uměleckých sbírek zakoupí další díla

Sbírky umění města Prostějova se rozrůstají. Radní na svém posledním jednání odsouhlasili nákup dalších děl z rozpočtu města Prostějova.

„Zřídili jsme výstavní prostory v přízemí zámku, kde jsou díla v majetku města Prostějova postupně vystavována. Jde o zachování uměleckých děl pro příští generace, což považujeme za smysluplné a za dobrý odkaz do budoucnosti,“ uvedl primátora František Jura.

Lidé se tak při výstavách budou moci pokochat novými díly, které popisuje náměstkyně Milada Sokolová:

„Komise pro nákup uměleckých děl doporučila Radě města Prostějova schválit nákup těchto uměleckých předmětů a my věříme, že se lidem budou líbit. Vybrali jsme tvorbu místních umělců - Dušana Janouška – obraz Dívka v rádionce, olej, 42x30 cm, za 8 000 Kč, od stejného autora obraz Istrie, olej, 50x50 cm, za 15 000 Kč, Antonína Kameníka – obraz Prostějov ze Záhoří, olej na plátně, 80x120 cm, za 30 000 Kč, Hany Wichterlové – kresba na lepence, 35x25 cm, za 12 000 Kč a Jana Třísky – návrh na pomník T. G. M., bronz, výška 37 cm, za 12 000 Kč“. (red)

Foto: MMPv

Komentáře

Nebylo by smysluplnější ty obrázky nafotit,dát někam na internet a za ušetřené peníze třeba opravit odfláknutou dlažbu před Avionem?

Poslat nový komentář