Ostrý provoz sdílení jízdních kol byl zahájen

Ostrý provoz sdílení jízdních kol byl zahájen
ilustrační foto
Další fotky: 
Ostrý provoz sdílení jízdních kol byl zahájen

Ve druhé polovině června 2019 byla podepsána Smlouva o provozování bikesharingu v Prostějově. Jedná se o ostrý provoz sdílení jízdních kol, který plynule navazuje na pilotní projekt spuštěný 1. 3. 2019. Společnost nextbike Czech Republic s. r. o. vyhrála výběrové řízení s cenou 6,90 Kč (bez DPH). To je cena, kterou uhradí město společnosti za každou výpůjčku kola (15 minut zdarma pro uživatele). Smlouva je uzavřena na dobu určitou, od 1. 7. 2019 – 31. 10. 2019 a od 1. 3. 2020 – 31. 10. 2020.

„Město touto cestou podporuje zdravý pohyb a čistou mobilitu v Prostějově. Zároveň chceme vyjít vstříc požadavkům občanů, které jsme během pilotního projektu zaznamenali, a rozšiřujeme pevné a virtuální stanice. Pevné stanice jsou stojany společnosti nextbike Czech Republis s.r.o., všechny ve stejném provedení jako můžete vidět například před budovou radnice na nám. T. G. Masaryka. Virtuální stanice tvoří městský mobiliář (bezpečnostní stojany), do kterých můžete kolo odložit, případně si ho vypůjčit. Společnost zajišťuje dostupnost a přesun kol na pevných stanicích, virtuální stanice tedy slouží k vrácení (odložení) kola. Samozřejmě v případě, že je ve virtuální stanici kolo spol. nextbike, můžete si ho zde vypůjčit. Nelze ale zajistit, aby ve všech virtuálních stanicích bylo kolo dostupné 24 hodin denně, jako je tomu u pevných stanic. K dispozici je celkem 100 kol,“ uvedl 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Virtuální stanice jsou označeny nálepkou společnosti nextbike a najdete je jako další stanice v aplikaci https://nextbikeczech.com/cs/prostejov/místa/.

Stávající pevné stanice spol. nextbike Czech Republic s.r.o.

1) Janáčkova (u autobusového nádraží),

2) Kojetínská (u autobusové zastávky),

3) nám. T. G. Masaryka (před domem 125/15),

4) Plumlovská (u Penny marketu),

5) Janáčkova (naproti vlakovému nádraží),

6) Melantrichova (u hlavního vchodu do základní školy),

7) E. Valenty (u hlavního vchodu do základní školy),

8) Mathonova (u autobusových zastávek nemocnice),

Nové pevné stanice spol. nextbike Czech Republic s.r.o.

9) Bulharská (u křižovatky s ulicí Na Hrázi naproti Automotoklubu),

10) Studentská ul. (u budovy Reálného gymnázia a základní školy.

Zdroj: MMPv

Poslat nový komentář