Dbáme na bezpečnost, říká k ohňostroji náměstkyně Sokolová

Dbáme na bezpečnost, říká k ohňostroji náměstkyně Sokolová
ilustrační foto

I letos se Prostějov rozloučí se starým rokem silvestrovským ohňostrojem. Začne ve 20 hodin a opět ho doprovodí světelná show. Bude věnován 30. výročí povýšení Prostějova na město a jako vždy jej budou provázet přísná bezpečnostní opatření.

„Přesto, že se podmínky pro provozování ohňostrojů neustále zpřísňují, snažíme se s dodavatelem hledat způsob, jak udržet tradiční silvestrovský ohňostroj na nám. T. G. Masaryka. Bezpečnostní opatření jsou proto zcela zásadní, ale bez spolupráce, respektování pokynů pořadatelů a ohleduplnosti a tolerance ze strany našich spoluobčanů, kteří se ohňostroj vydají zhlédnout, se neobejdeme," říká náměstkyně primátora Milada Sokolová. „Pro letošní rok jsou nastaveny bezpečnostní zóny jako v předchozích letech s tím rozdílem, že 15 minut před zahájením ohňostroje budou ve spolupráci s Městskou policií uzavřeny průchody bezpečnostní zónou podél domů (obchodů) a všichni budou z tohoto prostoru vykázáni," doplňuje Sokolová.

Hlavním dodavatelem ohňostrojné show je společnost Pyro Art Olomouc, která se specializuje na ohňostroje s uměleckým podtextem a má zkušenosti s tvorbou ohňostrojných příběhů i s historickou tématikou. Radnice za show zaplatí 290 tisíc. (ber)

Foto: MMPv

Poslat nový komentář