Jednala bezpečnostní rada ORP Prostějov

Jednala bezpečnostní rada ORP Prostějov
ilustrační foto

 

Primátor města Prostějova František Jura svolal 2. 3. 2020 jednání Bezpečnostní rady ORP Prostějov kvůli řešení aktuální situace ohledně šíření Koronaviru.  Bezpečnostní rada probírala otázky připravenosti správního území na případný boj s nákazou.

 

 

„Na základě všech dostupných informací, spolupráce s kompetentními orgány, především s hygienickou stanicí, bychom tímto chtěli apelovat na všechny obyvatele Prostějova a ostatních obcí, aby zbytečně nepodléhali panice. Ve spolupráci se zmíněnými orgány děláme vše pro to, abychom předešli šíření nákazy,“ uvedl primátor Jura.

O navržených opatřeních, které Bezpečnostní rada navrhla, budeme průběžně informovat na webových stránkách a podrobnosti budou poskytovány i v dalších médiích. 

„Lidé by se také měli pečlivě zvážit doporučení ministerstva zahraniční týkající se výjezdů do zahraničních oblastí, v nichž už byla nemoc prokázána a dále se striktně držet doporučení krajské hygienické stanice.“ uzavřel Jura.

Důležité odkazy s informacemi o koronaviru (stránky hygienické stanice):

http://www.khsolc.cz/uvod.aspx

http://www.khsolc.cz/2019_nCoV.aspx

DROZD - systém dostupný na stránkách Ministerstva zahraničí ČR - umožňuje účinně organizovat pomoc českým občanům, kteří poskytnou na dobrovolném základě informace o svém plánovaném pobytu v zahraničí.  

https://drozd.mzv.cz/

(red)

Foto: MMPv

 

 

Komentáře

IMPOTENTI z Hygieny co nedokážou ani měřit hluk chtějí zabránit novodobému moru.Humor

Poslat nový komentář