Základka Dr. Horáka dostane injekci, peníze ale musí vrátit

Základka Dr. Horáka dostane injekci, peníze ale musí vrátit
ilustrační foto

 

Základní škola Dr. Horáka v Prostějově bojuje s ekonomickými problémy. I přes velká úsporná opatření, která provedla nová ředitelka, škole na provoz chybí 1,6 milionu. Finance získá od města, musí je ale vrátit.

„Škola nás požádala o půjčku a rada města ji doporučila,“ řekla náměstkyně primátora Ivana Hemerková. Město zařízení poskytlo veškeré příspěvky na provoz do konce kalendářního roku s předstihem. Ani to však ale nestačí. „Jsme ochotni zapůjčit požadované peníze s tím, že škola vystaví splátkový kalendář na dobu pěti let,“ dodala Hemerková.

Realizovaná úsporná opatření se týkají úspory energií a regulace ohřevu vody do školního bazénu. Do doby vyřízení závazků si škola nebude podle Hemerkové moci dovolit to, co ostatní zařízení. Úsporný plán se ale nedotkne výuky, žáků nebo pedagogů. (ber)

Komentáře

to je typický kocourkov - (použil bych správné označení, třeba bordel, výsměch...) Bývalý ředitel špatně hospodařil, udělal kopanec. Ale !!! Jsou to prostředky města, a město je má kontrolovat. A to nedělalo, nebo dělalo špatně. Proč to má odnašet škola???. Škodu ať si zaplatí město, je to jeho rozpočet. A pokud najdeme viníka, tak to má vymáhat na něm...

Poslat nový komentář