Dotační peníze pomohou mediaci a seniorům

Dotační peníze pomohou mediaci a seniorům
ilustrační foto iprostejov.cz

Rada města Prostějova schválila poskytnout dotace z městského rozpočtu pro Sdružení SOS dětských vesniček na projekt mediačního centra v Prostějově a pro Základní školu Prostějov v ulici Vl. Majakovského na společné akce dětí a seniorů.

„Mediace, tedy službu pro rodiny s dětmi, nám doposud zajišťoval Fond ohrožených dětí. Ten ale nakonec v Prostějově ukončil své působení. Obě jeho pracovnice přešly pod hlavičku Sdružení SOS vesniček, odkud budou v této práci pokračovat. Peníze, které pro sdružení půjdou, jsou určené na projekt „SOS Kompas – mediace“ – mediační centrum v Prostějově, poskytující bezplatně službu mediace pro rodiny s dětmi v našem regionu, v rámci sociálně - aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi. Konkrétně se jedná o padesát tisíc korun,“ uvedla primátorka Alena Rašková.
Další finance, které budou pomáhat, půjdou z prostředků Fondu rezerv a rozvoje a jsou určeny pro Základní školu Prostějov, v ulici Majakovského na společné akce dětí a seniorů s názvem Spirála života. „Peníze jsme vyčlenili na kancelářské a výtvarné potřeby, stolní hry a různé služby, což je třeba kopírování a fotografie. Děti připravují akce pro dříve narozené a spolupracují s nimi. Například mohu vzpomenout nedávnou výrobu hraček nebo třeba jednu akci, kdy děti seniory pozvaly do školních lavic podívat se, jak se škola od dob kdy oni sami do ní chodili, změnila. Na tuto podporu posíláme deset tisíc korun,“ upřesnila primátorka Rašková a doplnila, že jde o akce pro dříve narozené z domovů pro seniory a domů s pečovatelskou službou.
Příjemci musí poskytnuté finance použít do konce tohoto roku. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář