Zubní pohotovost?!

Zubní pohotovost?!
ilustrační foto ber

Na pondělním jednání Rady města Prostějova a Rady Olomouckého kraje se řešila i možnost obnovení zubní pohotovosti. Byl to jedna z mála bodů, na kterém se obě strany neshodly.

„V Prostějově je lékař, který slouží pohotovost do sedmnácti hodin, pak ji přebírá Fakultní nemocnice Olomouc, kde se slouží i víkendy,“ uvedl hejtman Jiří Rozbořil. Podle jeho slov je splněna legislativní podmínka, která nařizuje dojezdnost na ošetření do 60 minut. „Je to věc, na které se neshodneme," komentovala jednání primátorka Prostějova Alena Rašková, podle které by zubní pohotovost uvítala řada obyvatel města. (ber)

Komentáře

Podle mě zubní pohotovost v Prostějově zbytečná. Sám zdravé zuby nemám, ale za 25let jsem byl na pohotovosti 2x a pokaždé v Olomouci kde nikdo nebyl. Navíc když člověka bolí zuby několik hodin až to nemůže vydržet do Pondělí tak 20minut do Olomouce je chvilička (beru to po staré a ještě s cestou na pohotovost) Plně chápu, že když bolí zub tak i 20minut je hodně, ale v drtivé většině si za to můžeme sami, protože nechodíme pravidelně k zubaři.

Poslat nový komentář